Kunstgebit – Mondzorg het Raan – Raalte

Kunstgebit

Kunstgebit

De gemiddelde levensduur van een prothese is 6 tot 8 jaar. Uw kaken veranderen doordat ze slinken, waardoor een aantal klachten kunnen ontstaan: de prothese wordt te ruim, de prothese breekt regelmatig, de mondhoeken zijn rood of kapot, de prothese wordt pijnlijk, etc. Indien de oude prothese niet meer aan de verwachtingen voldoet, kunt u contact met ons opnemen om deze problemen met de tandarts te bespreken.

Een kunstgebit dient de functies die uw eigen tanden en kiezen hadden, zo goed mogelijk over te nemen. Bedenkt u  echter wel dat het slechts een hulpmiddel is, sommige functies kunnen nooit zo goed zijn als bij het natuurlijk gebit.

Een nieuw kunstgebit is een grote verandering. Het is nieuw en anders en zal waarschijnlijk niet meteen lekker zitten. U zult hier dus ook enige tijd aan moeten wennen, hetgeen soms enkele weken kan duren. Zeker in het begin kan een nieuwe prothese drukplekken ( kleine zweertjes ) veroorzaken. De tandarts kan door kleine en eenvoudige correcties aan de prothese deze drukplekken wegnemen.