Implantaten – Mondzorg het Raan – Raalte

Implantaten

Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. Het ziet er uit als een soort schroef en is gemaakt van titanium. Titanium is een lichaamsvriendelijk materiaal, waaraan bot zich gemakkelijk hecht.

Wanneer worden implantaten toegepast?
1. Ter vervanging van 1 tand of kies.
Daar waar 1 tand of kies verloren is gegaan, kan een implantaat dienen als pijler voor een kroon. Deze constructie ziet er niet alleen uit als uw eigen tand, maar voelt ook comfortabel aan, omdat deze vast zit in uw kaak.
2. Ter vervanging van meerdere tanden of kiezen.
Ook indien meerdere tanden en kiezen ontbreken, kunnen implantaten een oplossing bieden voor dit probleem. Zo kan er een brug of een partiele prothese op gemaakt worden.
3. Ter vervanging van alle tanden en kiezen.
Indien alle tanden en kiezen verloren zijn gegaan,kan er een klikprothese op implantaten gemaakt worden.

Hoe verloopt de behandeling?
Een kaakchirurg of implantoloog zal beoordelen of u in aanmerking komt voor implantaten en indien mogelijk implanteren. Hiervoor werken we samen met de kaakchirurgen van de Isala Klieken te Zwolle en het Deventer Ziekenhuis en enkele implantologen in de nabije omgeving. Als de implantaten zijn vastgegroeid in uw kaak, maken wij daar vervolgens de suprastructuur ( kroon/brug/partiele prothese/klikprothese ) op.