Facings – Mondzorg het Raan – Raalte

Facings

Facings

Met facings kunnen we de stand, kleur en vorm van uw tanden aanpassen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk scheve tanden te “verbergen”, spleetjes tussen de tanden te sluiten of een verkleurde tand weer wit te maken. Een facing ziet er net zo natuurlijk uit als uw eigen tanden.

Van welk materiaal worden facings gemaakt?

Facings zijn schildjes van composiet of keramiek die over de tanden heen geplaatst worden. Een facing van composiet kan in één zitting gemaakt worden. Een porseleinen facing wordt gemaakt in een tandtechnisch laboratorium, hetgeen betekent dat daarvoor twee bezoeken aan de tandarts nodig zijn.

Het plaatsen van een porseleinen facing.

Tijdens het eerste bezoek slijpt de tandarts, indien nodig, een klein laagje van het glazuur af. Vervolgens wordt er een scan gemaakt van uw gebit. Het tandtechnisch laboratorium zal vervolgens een facing maken die nauw aansluit op de vorm, kleur en stand van de andere tanden. Tijdens het tweede bezoek zal de tandarts de facing plaatsen met een speciale lijm.

Het plaatsen van een composietfacing.

Het plaatsen van een composietfacing kan in één zitting plaatsvinden. De tandarts zal, indien nodig, een klein laagje van het glazuur afslijpen. Vervolgens wordt de tand voorbehandeld met een zuur, waarna met behulp van composiet laagje voor laagje een facing gemaakt wordt, die precies bij de rest van het gebit past.

Wat kost een facing?

De kosten van een facing hangt o.a. af van het materiaal dat gebruikt wordt. Een facing van composiet is aanzienlijk goedkoper dan van porselein.Dit prijsverschil ontstaat o.a. door de kosten van het tandtechnisch laboratorium.