Angst – Mondzorg het Raan – Raalte

Angst

Angst

Sommige mensen zijn zo bang voor de tandarts dat zij hun gebit helemaal niet laten controleren of behandelen. Is dat bij u het geval, dan is het goed te weten dat u niet de enige bent. Laat dit u er niet van weerhouden om toch te komen. Stel een tandartsbezoek niet uit. Wij vinden het belangrijk u op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Angst voorkomen is belangrijk. Wij adviseren om uw kinderen al vroeg mee te nemen naar onze praktijk, zelfs al voordat ze behandeling nodig hebben. Zo kunnen ze wennen aan de tandartsomgeving en maken ze op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers.

Bij extremere angst kunnen wij u behandelen m.b.v. lachgas. Lachgas wordt toegediend met behulp van een apparaat, waarmee een mengsel van zuurstof en lachgas via een neusmasker door de patient kan worden ingeademd. Het inademen hiervan heeft een geruststellende (sederende) werking. Het wordt daarom lachgassedatie genoemd. Behandeling met lachgas kan een ondersteuning zijn om tandheelkundige behandelingen beter aan te kunnen.

Lachgasbehandelingen zijn vooral bedoeld voor angstige patienten, kinderen en mensen met een verhoogde braakneiging. Lachgas is een volledig veilige methode, waarbij mensen continu bij bewustzijn blijven.